Selecteer een pagina

Over Marcel

Fotografie is Marcel met de paplepel ingegoten. Als klein jochie ging hij regelmatig met zijn vader naar de dierentuin. Gewapend met analoge Olympus spiegelreflexcamera’s en een tas vol lenzen gingen zij op jacht naar het perfecte plaatje. Uiteraard moest Marcel nog veel leren. Zo schoot hij de eerste keer in vijf minuten zijn rolletje vol. Maar gaandeweg leerde zijn vader hem de fijne kneepjes van deze mooie hobby. De analoge camera werd een digitale compactcamera. En weer later werd er ge├╝pgraded naar een Olympus E-400. Daar schoot Marcel veelvuldig mee en met die digitale camera leerde hij zaken als sluitertijd, diafragma, ISO-waarde en compositie pas echt goed kennen.

Na het overlijden van zijn vader erfde Marcel diens Olympus E-1. Dit was weer een stapje hoger dan zijn E-400 en de E-1 ging altijd mee op vakantie. Vooral de reis naar de Noordkaap heeft de E-1 zijn diensten bewezen. Intussen is Marcel overgestapt naar Canon, maar nog steeds pakt hij zo nu en dan de Olympus E-1.

In de loop der jaren heeft Marcel zich ontwikkeld tot een hobbyfotograaf die voornamelijk gespecialiseerd is in natuur-, landschaps– en sportfotografie. Maar ook overige gebieden hebben zeker zijn interesse. Daarnaast maakt hij zo nu en dan beroepsmatig foto’s. In het dagelijks leven is Marcel namelijk online marketeer binnen zijn eigen bedrijf Creating4U. In die hoedanigheid fotografeert hij voor websites en social media-kanalen van zijn klanten. Ook deelt hij graag zijn passie met anderen en neemt regelmatig mensen mee om ze kennis te laten maken met deze mooie hobby. Dat fotografie een familie-aangelegenheid is, blijkt wel uit het feit dat ook Marcel’s broer Mike een gepassioneerd fotograaf is.

Marcel heeft nog steeds niet zijn perfecte plaatje geschoten. Hij is namelijk van mening dat je je voortdurend blijft ontwikkelen. En dat maakt de hobby zo uitdagend!

De meeste foto’s op deze website zijn te koop als digitaal bestand. Hier lees je om welke foto’s het gaat en hoe je deze kunt bestellen.